PLANarchitectuur©

 

PLANarchitectuur© is het concept dat door SPUTNIK is gelanceerd voor de particuliere woningbouw en CPO-projecten, voor opdrachtgevers die het proces graag zelf in de hand houden. Al vanaf € 1.500,- kunt u de ontwerp-expertise van de architecten van SPUTNIK inzetten om het ontwerp voor uw nieuwe woning te maken.

 

PLANarchitectuur© geeft een nieuwe kijk op het ontwerp- en bouwproces van uw woning. De traditionele manier van werken, waarbij de architect een ontwerp maakt van de eerste schets tot de laatste productie tekening is niet voor iedere opdrachtgever de juiste. Binnen de werkwijze van PLANarchitectuur© is het mogelijk om in ieder gewenst stadium het ontwerp over te dragen aan een bouwbedrijf, of in combinatie tussen architect en aannemer, als bouwteam, verder te ontwikkelen.

PLANarchitectuur© combineert de voordelen van de ontwerpexpertise van een architect met de economische voordelen van een (catalogus)bouwer.

 

Werkwijze

PLANarchitectuur© heeft het ontwerpproces opgedeeld in kleine delen, zodat op het juiste moment het ontwerp overgedragen kan worden aan een bouwer die het plan, indien nodig, verder uitwerkt en vervolgens realiseert. Het is aan de opdrachtgever om te bepalen welke onderdelen van het plan door de architect uitgewerkt moeten worden.

 

Filosofie

Wanneer u uw eigen huis laat bouwen, is de kans groot dat u wensen heeft die niet terug te vinden zijn in de voorbeeldwoningen uit de catalogussen.

PLANarchitectuur© biedt de mogelijkheid bij alleen die onderdelen van het ontwerp een architect te betrekken waar u dat wenst. Zo kan het bij voorbeeld zo zijn dat u graag met een architect de plattegronden van u woning uitwerkt en de verdere detaillering en materialisatie aan de aannemer overlaat. In dat geval kunt u al vanaf 1500 euro de architecten van Sputnik inschakelen om met u binnen één week de plattegronden te maken, die passen bij uw wensen. De plattegronden zijn goed gedetailleerd en gemaatvoerd zodat een catalogusbouwer hier direct een offerte op kan baseren. Mocht u ook nog speciale wensen t.a.v. bouwkundige details, zoals trap, dakrand, schuifpui enz. hebben, dan kunnen wij deze uitwerken en bij het pakket voor de bouwer voegen. Zo schakelt u alleen de hulp van een architect in voor de onderdelen waar u wilt afwijken van de standaard. Het resultaat is een op uw wensen toegesneden ontwerp met de efficiëntie van de standaardisatie van een cataloguswoning.

 

De voordelen op een rij

+ Een ontwerp op basis van uw eigen wensen.

+ Mogelijkheid om in te spelen op stedenbouwkundige randvoorwaarden.

+ Het plan kan in concurrentie worden aanbesteed.

+ Procesvrijheid, de opdrachtgever bepaalt hoever de architect het plan uitwerkt.

+ Vaste prijzen voor verschillende werkzaamheden.